Vyučovanie práva v anglickom a nemeckom jazyku – skúsenosti z interakcie s poslucháčmi práva a poslucháčmi „neprávnických“ študijných odborov - Slezáková, Andrea, 1980-
Porovnanie interakcie so študentmi práva a s poslucháčmi neprávnických študijných odborov počas vyučovania práva v cudzom jazyku poukazujúc na odlišnosti a spoločné prvky v motivácii, prístupe a komunikácii s učiteľom. Empirické skúsenosti nadobudnutých ako vysokoškolský pedagóg na právnickej aj neprávnickej fakulte. Implementácia návrhov do vyučovacieho procesu revitalizujúce záujem poslucháčov o výučbu práva v nemeckom jazyk.