Politický systém na Ukrajine: hľadanie optimálneho modelu - Zubro, Tetyana, 1975-
Politický systém na Ukrajine, ktorý sa transformoval v priebehu tridsaťročnej nezávislosti krajiny. Etapy vývoja politického systému s dôrazom na ústavné reformy a analýzu pôsobenia jednotlivých zložiek moci. Praktické otázky formovania štátu, určenia spôsobov a priorít budovania plne funkčného a efektívneho demokratického systému na Ukrajine.