Mladí ľudia a proenvironmentálne správanie - Vokounová, Dana, 1962-
Výsledky dvoch prieskumov medzi študentmi Obchodnej fakulty EUBA. Prvý, kvalitatívny prieskum realizovaný v 2019/2020 s 25 individuálnymi rozhovormi ohľadom vnímania súčasného stavu životného prostredia mladými ľuďmi, ich postoje a správanie v súvislosti so životným prostredím. Druhý, kvantitatívny prieskum s cieľom zistiť postoje mladých ľudí k problematike životného prostredia a zodpovednému správaniu formou dotazníka (433 respondentov) s predchádzajúcim štúdiom prieskumov Európskej komisie (Špeciálny Eurobarometer 365 Postoje európskych občanov k životnému prostrediu, Špeciálny Eurobarometer 372 Klimatické zmeny a Flash Eurobarometer postoje Európanov k efektívnosti zdrojov).