Typology of Sustainability Innovations - Chomová, Katarína, 1983-
Marketing a transformácia na udržateľnejšiu spoločnosť, nové inovácie produktov a služieb v oblasti udržateľnosti pre potreby zákazníkov a zlepšenie sociálneho a environmentálneho výkonu v porovnaní s konvenčnými ponukami. Rozmanitosť inovácií pre trvalo udržateľný rozvoj, návrh typológie predmetného javu, prehľad kľúčových článkov na základe primárnych tém a identifikácia série odporúčaní pre budúci rozvoj predmetnej oblasti. Skúmanie štyroch typov inovácií udržateľnosti. Prvý, založený na novosti poznatkov a novosti uplatnenia týchto poznatkov. Druhý, v ktorom sú kombinácie vysokého či nízkeho dôrazu na environmentálne a sociálne výzvy. Tretí, v ktorom je inovácia zameraná na udržateľnosť v rôznych podobách. Štvrtý, predstavujúci uzavreté, otvorené a široké inovácie.