Vplyv inovačného prostredia ekonomiky na cestovný ruch - Kubičková, Viera, 1970-
Zámerom tejto kapitoly monografie je identifikovať a zhodnotiť vzťah medzi kvalitou inovačného prostredia ekonomiky, výkonmi cestovného ruchu a jeho konkurenčnou schopnosťou. Súčasné turbulentné prostredie a zmeny, ktoré zásadným spôsobom menia spoločenské procesy a spôsoby uvažovania, ekonomiku i ekonomické vzťahy, sa v mnohých aspektoch deštruktívne dotýkajú cestovného ruchu.