Perspektívy vývoja kolaboratívnej ekonomiky na Slovensku v odvetví cestovného ruchu - Fodranová, Iveta, 1959-
Cieľom tejto kapitoly je na základe vyhodnotenia výsledkov exploratívnej analýzy identifikovať perspektívy vývoja kolaboratívnej ekonomiky na Slovensku v odvetví cestovného ruchu. Napriek mnohým definíciám, ktoré akcentujú rôzne aspekty kolaboratívnej ekonomiky, môžeme povedať, že kľúčovou charakteristikou kolaboratívnej ekonomiky je poskytnutie ekonomickej príležitosti jednotlivcom obchodovať so svojimi nedostatočne využívanými aktívami s ostatnými jednotlivcami prostredníctvom sprostredkovateľov a pomocou informačných technológií.