Verejné zdravotné poistenie v Slovenskej republike - Jurkovičová, Lujza
Verejné zdravotné poistenie v Slovenskej republike a zákony, ktoré ho upravujú. Analýza zákona č. 580/2004 Z.z. o zdravotnom poistení. Druhy zdravotného poistenia a rozdiely medzi nimi. Povinné verejné zdravotné poistenie, dobrovoľné verejné zdravotné poistenie, individuálne zdravotné poistenie a verejné zdravotné poistenie. Vznik verejného zdravotného poistenia a úhrada zdravotnej starostlivosti. Platitelia a sadzba poistného.