Úrokové miery a daňové príjmy - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Prognóza vývoja daňových príjmov a predvídanie ich budúcnosti týmto spôsobom. Pôsobenie znižovania úrokových mier na daňové výnosy a analýza celkového vývoja vkladov, zmien v úrokových mierach a ich dopad na daňové výnosy. Použitie váženého aritmetického priemeru úrokových mier vzhľadom k nekonzistentným údajom doby splatnosti vkladov a ich mier výnosnosti, pre obyvateľstvo a pre nefinančné spoločnosti. Použitie jednoduchého aritmetického priemeru pre zistenie váženého aritmetického priemeru, pre rôzne doby splatnosti vkladov.