Vplyv volatility akciových trhov na konečnú hodnotu investície - Badura, Peter, 1978-
Vplyv modelovaných nárastov a poklesov cien akcií v priebehu investovania na konečnú hodnotu investície pomocou analýzy časových radov fiktívnych údajov nezakladajúcich sa na cene žiadnej konkrétnej akcie. Vplyv poklesov a nárastov cien na inak stabilnej krivke vo vopred stanovených časových obdobiach.