Etické správanie manažérov a dôvera v kontexte budovania kultúry kvality - Minárová, Martina
Etické správanie manažéra a budovanie dôvery v podniku. Názory respondentov (484 manažérov a podriadených zamestnancov) anonymného dotazníka na vybrané aspekty majúce vplyv na etické správanie v podnikoch na Slovensku v období január až marec 2019, rozdeleného do troch častí týkajúcich sa osobnostných vlastností a charakteristík manažérov, manažérskej etiky a budovania dôvery na pracovisku. Skúmanie 21 vlastností a charakteristík respondenta na 4-stupňovej škále, vystihovania ich charakteristiky u 15 výrokov a tvrdení súvisiacich s dôverou na 5-stupňovej škále. Skúmanie kultúry dôvery a hodnôt ako čestnosť, zodpovednosť, férovosť či spolupatričnosť.