At-Risk-of-Poverty Rate Countries 2005–2017: Impact of Changes in Households’ Structure - Fischer, Jakub
Meranie chudoby a sociálneho vylúčenia. Faktory ovplyvňujúce rozdiely v mierach rizika chudoby alebo sociálneho vylúčenia (AROPE) a ich vývoj v krajinách Vyšehradskej štvorky. Faktory ako odlišná štruktúra domácností podľa ich sociálneho postavenia (zamestnaní, nezamestnaní, dôchodcovia, iné neaktívne) a najvyššia dosiahnutá úroveň vzdelania (základné, stredoškolské, vysokoškolské). Vplyv štruktúry domácností podľa ich sociálneho postavenia v rokoch 2005–2017 na porovnanie sadzieb AROPE pre krajiny V4 a vplyv vzdelanostného zloženia na vývoj sadzieb AROPE pre krajiny V4 okrem Maďarska.