Povinnosti zamestnávateľa a zamestnanca súvisiace s ukončením obdobia pandémie - Kajanovičová, Zita
Povinnosti a lehoty u zamestnávateľa a zamestnanca ako platiteľov daní súvisiace so zdaňovaním príjmov zo závislej činnosti podľa zákona v súvislosti s pandemickým ochorením COVID‑19 spôsobeným novým koronavírusom. Opis oblastí s príkladmi u zamestnávateľa: vykonanie ročného zúčtovania, vystavenie dokladu o ročnom zúčtovaní, vysporiadanie rozdielov vyplývajúcich z ročného zúčtovania, hlásenie za zdaňovacie obdobie 2019 a vystavenie potvrdenia o zaplatení dane. Opis oblastí s príkladmi u zamestnanca: vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane (po vykonanom ročnom zúčtovaní) a daňové priznanie podané po ročnom zúčtovaní.