Contextual Non-Financial Analysis of Annual Reports of Slovak, Turkish and Ukrainian Companies - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Textová analýza výročných správ pre posúdenie behaviorálnych aspektov účtovníctva ako zdroja informácií pre rozhodovanie investorov či analytikov na základe nefinančných informácií. Porovnanie spoločností z rastúcich ekonomík Slovenskej republiky, Turecka a Ukrajiny ako krajiny vo vojne. Skúmanie tónu a štruktúry jazyka uplatňovaného vo výročných správach, zmeny v priebehu času spolu s meniacim sa ekonomickým rastom v krajine a rozdiely vo zverejňovaní informácií medzi slovenskými, tureckými a ukrajinskými spoločnosťami. Porovnanie výsledkov s cieľom navrhnúť spoľahlivé odporúčania. Testovanie možnosti zistenia neistoty podnikateľského prostredia vo výročných správach či vo firmách textovou analýzou. Korelácia nefinančných „naratívnych“ údajov so zmenou rastu HDP krajiny.