Reverse Knowledge Transfer from Central Europe to Western Europe: Selected Case Studies - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Tento príspevok analyzuje, či dcérske spoločnosti so sídlom v bývalej prechodnej krajine (Slovensko) prenášajú originálne poznatky do svojich materských spoločností v takzvanej rozvinutej západnej Európe. Zameriava sa na kľúčové faktory, komunikačné kanály a prínos tohto toku znalostí. Uskutočnil sa kvalitatívny výskum so štyrmi nadnárodnými spoločnosťami s cieľom identifikovať prípady reverzného prenosu znalostí a analyzovať, či majú slovenské dcérske spoločnosti potenciál prispieť k znalostiam spoločnosti a zvýšiť výkonnosť spoločností v rôznych funkčných oblastiach.