Zahmlená inflácia: Cenová stabilita v čase pandémie - Országhová, Lucia, 1982-
Koronakríza spôsobujúca prepad inflácie. Prudké zníženie cien energií, ktoré prispelo najviac k poklesu celkovej inflácie. Počas prvej vlny protipandemických opatrení na jar 2020 došlo k výraznému rastu cien potravín. Pandémia výrazne sťažila presné meranie inflácie.