Fraseologismos con el Color Rojo en Eslovaco y Español en las Clases de ELE - Mocková, Nina, 1987-
Idiómy s chromatickým prvkom v ich štruktúre - červená farba. Porovnanie slovenských frazémov s červenou farbou so španielskymi, čo sa týka aspektu ich formálnej štruktúry, sémantických konotácií a spôsobu ich preloženia, so zameraním na tie, ktoré majú ekvivalenty a tie, ktoré nemajú ekvivalenty. Spoločné znaky a rozdiely medzi týmito chromatickými frazémami v slovenčine a španielčine podľa stanovených kritérií, didaktické aplikácie na priblíženie tejto témy slovenským študentom španielčiny ako cudzieho jazyka.