<The> New “Global”: The Role of Cargo Maritime Transport of Goods With Focus on The Transportation Corridor Between Southeast Asia and Northwestern Europe - Minárik, Marek
Skúmanie vplyvu prepojenia medzi vybranými krajinami nákladnou námornou dopravou. Analýza na nákladov na dovoz 1 kontajnera prepravujúceho konkrétnu komoditu v konkrétnom dopravnom koridore. Výskum je rámcovaný novou inštitucionálnou teóriou, ktorá sa odráža v: teórii vlastníckych práv a prevode vlastníctva tovaru a teórii transakčných nákladov, ktoré by mohli byť spojené s teóriou ekonomickej výmeny.