Effectivity of Progressive Taxation from the Micro- and Macroeconomic Perspective - Zubaľová, Alena, 1959-
Analýza progresie daňovej politiky. Teoretické zdôvodnenie progresívneho zdaňovania, účinky vývoja z mikroekonomického aj makroekonomického hľadiska a podmienky v reálnom svete pre účinné progresívne zdaňovanie. Identifikovanie súboru požiadaviek potrebných dodržiavať pre efektívnosť progresívneho zdaňovania v reálnych podmienkach. Vplyv zdanenia ako zabudovaného stabilizátora za určitých podmienok na ekonomickú stabilitu. Mechanizmus pôsobenia daní v proticyklickom a prosociálnom zmysle a definovanie faktorov ovplyvňujúcich efektívnosť progresívneho zdaňovania v reálnej ekonomike.