Prínos OECD pre rovoj Slovenskej republiky - Matúšová, Silvia
Vznik, založenie a charakteristika OECD (Organization for Economic Cooperation and Development). Analýza a hodnotenie prínosu OECD k rozvoju Slovenskej republiky a ďalším krajinám. Charakteristika medzinárodných organizácií. Historické okolnosti vzniku predchodkyne OECD - OEEC. Normatívny vplyv OECD. Ciele a koordinácia spolupráce medzi Slovenskou republikou a OECD.