Sposoby projavlenija atributov v mežkuľturnoj kommunikacii - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Štúdium atribútov v dvoch odlišných jazykových kultúrach - nemeckej a slovenskej a spôsoby prenosu kultúrneho obrazu sveta prostredníctvom jazykov. Atribúcia je skúmaná ako predpoklad vnímania a adekvátnej interpretácie kultúrnych a jazykových javov, a aby budoval úspešnú medzikultúrnu komunikáciu. Identifikácia typov atribútov: národný, gastronomický, náboženský, jazykový.