Podporné opatrenia podnikateľov v druhej vlne pandémie COVID-19 - Pakšiová, Renáta, 1974-
Informácie k januáru 2021 v oblasti možnosti získania finančných podpôr v dôsledku reštrikčných opatrení u zasiahnutých podnikateľov v druhej vlne pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Schémy poskytovaných podpôr zverejnených vládou SR v októbri 2020 („Prvá pomoc plus“) a zmeny oproti podpore „Prvá pomoc“ z prvej vlny (zvýšenie maximálnych súm podpôr a základov pre výpočet príslušnej podpory) s vyplácaním od novembra 2020. Príspevok na mzdu či náhradu mzdy zamestnanca a (paušálny) príspevok na náhradu straty príjmu zo samostatnej zárobkovej činnosti. SOS dotácia pre fyzickú osobu. Podpora v domácom cestovnom ruchu a pre právnické osoby v kreatívnom priemysle. Nariadenia ohľadom štatistických údajov poberateľov podpôr.