Impact of Insurance Tax on Decision Making of Households in the Slovak Republic with Focus on Digital Era Challenges - Kubicová, Jana, 1961-
Vplyv daňových dopadov vyvolaných novou daňou z poistenia na produkty neživotného poistenia. Typy poistných produktov vhodnejšie pre zavedenie novej dane z poistenia z hľadiska zvýšenia príjmu z verejného rozpočtu a znižovania vplyvu dane na dopyt po poistení. Dopady dane z poistenia z pohľadu domácností. Účinok novej dane na dopyt domácností a regresná analýza jeho závislosti od krivky dopytu, cenovej elasticity dopytu a nevyhnutnosti produktu. Vplyv digitalizácie na krivku dopytu poistných produktov. Otázka nahradenia oslobodenia od DPH daňou z poistenia či jej alternatívami vedúce k presunu daňového zaťaženia z poisťovacích spoločností na poistené domácnosti, čo sa môže prejaviť znížením počtu poistencov.