Daňová konkurenceschopnost podniků cestovního ruchu zemí V4 - Farkačová, Lenka
Analýza najdôležitejších typov daní v oblasti cestovného ruchu krajín V4. Najvýznamnejšou daňou v tomto chápaní je daň z pridanej hodnoty, ktorá ma priamy vplyv na konečnú cenu tovaru a služieb pre turistov. Zostavenie rebríčka daných krajín podľa výšky daňovej záťaže priamo uvalenej na spotrebu v oblasti turizmu.