Finančná autonómia obcí – mikroekonomické východiská - Poliak, Ladislav
Finančná autonómia ako dôležitý aspekt existencie územnej samosprávy. Analýza vzorky slovenských miest, pri ktorých sa uplatnila modifikovaná metodika kvantifikácie finančnej autonómie obcí. Na základe rovnakej metodiky sú analyzované vybrané európske krajiny. Výsledky analýzy.