Zhodnotenie vývoja ekonomickej slobody krajín EÚ27 a Veľkej Británie v nadväznosti na súčasný priebeh post-brexitových rokovaní - Krivosudská, Simona, 1995-
Na základe vybraných ukazovateľov určenie pozície krajín EÚ 27 a Spojeného kráľovstva a vyhodnotenie vývoja ekonomickej slobody krajín EÚ 27 a Spojeného kráľovstva v súvislosti so súčasným stavom po brexite rokovania. Spojené kráľovstvo a krajiny EÚ 27 patria do skupiny väčšinou slobodných ekonomík. V dôsledku pandémie očakávaná hlboká recesia svetového hospodárstva.