Impact of New European Tax on Slovak Economy - Burian, Lukáš
Literatúra o fiškálnej integrácii a vplyv tejto novej európskej dane na slovenskú ekonomiku pomocou modelu CGE. Skúmanie vplyvu zvýšených platieb z členských štátov do centrálneho rozpočtu, ako aj vytváranie nových európskych daní. Negatívny vplyv vyšších transferových platieb alebo vyšších daní je zanedbateľný, ale tento väčší centrálny rozpočet by poskytol nástroj na pomoc členským štátom, ktoré budú v budúcnosti vystavené asymetrickým šokom.