<The> Place-based Approach and the 2013 EU Cohesion Reform. Mission Impossible - Jašurek, Igor, 1979-
Vznik miestneho prístupu v politike súdržnosti od prvých diskusií až po výsledky rokovaní o balíku reforiem súdržnosti z roku 2013. Miestne diskusie majú zásadný význam pri formovaní politických diskusií na vysokej úrovni pred reformou, a to vďaka komplexnému a presvedčivému jazyku na úrovni diskurzu, ktorý sa zameriava na kľúčové problémy. Konečný výsledok reformy a miestny prístup sa javil ako menej naliehavý v porovnaní s potrebou silného riadenia EÚ. Medziinštitucionálny kompromis EÚ ukázal, že existujú rôzne protichodné očakávania, pokiaľ ide o výhody miestneho prístupu.