Darovacia zmluva - návrh právnej úpravy - Jurčová, Monika
Poukázanie na nedostatky súčasnej úpravy darovacej zmluvy. Predstavenie princípov, ktoré sa považujú za rozhodujúce pri práci na novej právnej úprave a návrhu ustanovení, ktorý by mohol byť predmetom diskusie. Vysvetlenie modifikácie darovania ako bezodplatnej zmluvy vo vzťahu k všeobecnej úprave záväzkového a zmluvného práva. Možnosti odvolania darovania a hmotnej núdzi obdarovaného.