Would Croatia Meet the Fiscal Maastricht Criteria Better if It Were Part of the Eastern Enlargement of the European Union in 2004? – Inverse Synthetic Control Method Approach - Šuláková, Agáta, 1995-
Hlavným dôvodom, prečo Chorvátsko nevstúpilo do Európskej únie v roku 2004 okrem iných krajín, bola chorvátska vnútorná politika. Účinok vstupu do Európskej únie bol skúmaný pomocou inverznej metódy syntetických kontrolných skupín. Porovnanie výkonnosti chorvátskej ekonomiky s kombináciou krajín, ktoré vstúpili do Európskej únie 1. mája 2004.