Universities in the Patenting Arena - Špurek, Miroslav, 1992-
Univerzity v oblasti patentov ako celkom nové subjekty. Patentová činnosť európskych univerzít, ktorá sa od 90. rokov podstatne zvýšila. Európska komisia a jej tvrdenie, že v oblasti prenosu technológií si v porovnaní s americkými napriek tomu nevedú dobre. Rozporuplné stanovisko k týmto javom a obhajoha, že viac ako polovica patentov vynalezených európskymi univerzitami nie je ich vlastníkom, a preto analýza založená na univerzitách bude vždy podceňovať podiel patentov, ktoré vymýšľajú univerzity.