Kľúčové momenty vývoja a súčasná podoba medzinárodného morského práva - Jankuv, Juraj
Definícia medzinárodného morského práva (MMP). Identifikácia kľúčových momentov vývoja MMP, najpodstatnejšie črty jeho súčasnej úpravy, ktorá vychádza najmä z Dohovoru Organizácie Spojených národov o morskom práve (1982). Inštitucionálne zabezpečenie aplikácie MMP.