Postavenie a miesto polície v spoločnosti a v štáte v aktuálnom právno-interdisciplinárnom kontexte - Králiková, Kristína
Polícia ako tzv. silový bezpečnostný element štátneho mechanizmu. Náčrt postavenia a miesta polície v spoločnosti, respektíve v štáte. Charakteristika polície ako inštitúcie i špecifickej činnosti, vychádzajúc z historických koreňov vzniku a uskutočňovania policajnej činnosti. Pojem policajná politika. Právne aspekty policajnej činnosti.