European Benchmarking of Determinants of Profitability for Companies with Accrual Accounting in the Agricultural Sector - Beyer, Dirk
Rozdiely v bežných mierach ziskovosti, ako napríklad návratnosť tržieb, návratnosť použitého kapitálu a návratnosť vlastného imania, a ich analýza v poľnohospodárskych firmách s časovým rozlíšením v 10 európskych krajinách. Prehľad o konkrétnych komparatívnych silných a slabých stránkach poľnohospodárskych podnikov v krajinách vo vzorke a užitočné východiská pre účinné zlepšenia. Okrem operácií na vytváranie hodnoty to zahŕňa najmä produktivitu práce, efektívne využívanie fixných aktív a mieru dlhového financovania.