How Opportunity Costs Change the View on the Viability of Farms? Empirical Evidence from the EU - Špička, Jindřich
Porovnanie príjmov z účtovného a ekonomického hľadiska a skúmanie, ako veľmi sa líšia výsledky v celej EÚ. Prehľad literatúry, anempirická analýza založená na dátovej sieti Farm Accountancy Data Network (2016 - 2018) a klastrovaná teplotná mapa. Výsledky poskytujúce jasný dôkaz o vysokej variabilite nákladov príležitosti pri výpočte ekonomickej životaschopnosti v EÚ, najmä medzi krajinami s malými intenzívnymi farmami a niektorými postkomunistickými krajinami, kde dominujú väčšie farmy.