Middle English Occupational Terms With Scandinavian Word Stems: Functional, Semantic and Chronological Issues - Dobrovolska, Oksana
Článok predstavuje výsledky štúdie funkčných, sémantických a chronologických otázok týkajúcich sa stredoanglických pracovných termínov so škandinávskymi slovnými kmeňmi. Sémantická skupina, ktorá sa má skúmať, pozostáva z 184 slov, čo predstavuje 24,5% z celkového počtu pôžičkových zmesí v rámci sémantickej skupiny stredoanglických pracovných výrazov a 8% z celkového počtu 2 417 stredoanglických pracovných výrazov. Na základe vlastných mien bolo odhalených 97 pôžičkových zmesí so škandinávskymi slovnými stopkami.