Modeling of Nonlinear Dynamic Systems Using Soft Computing Methods - Cigánek, Ján
Príspevok sa zaoberá princípmi modelovania nelineárnych dynamických systémov a návrhom optimálnych modelových štruktúr vytvorených umelými neurónovými sieťami a fuzzy teóriou. Pre modelovanie vybraného systému boli vytvorené štyri modely: model neurónovej siete, adaptívny neurofuzzy model a dve neurónové siete s optimálnou štruktúrou získané pomocou algoritmov Optimal Brain Damage a Optimal Brain Surgeon.