Sloboda cestovania - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Sloboda cestovania ako možnosť navštíviť zvolené destinácie. Benchmarking možnosti cestovania s konkrétnou metodiku, Henley Passport Index – najmasívnejší a spoľahlivý index, založený na údajoch IATA, rozšírený o výsledky interného internetového výskumu, doplnený komentárom a pravidelne aktualizovaný po celý rok. Benchmarking pasov krajín pre možnosti cestovania na základe syntetického ukazovateľa „Visa-free score“, najlepších štyridsať krajín podľa indexu ukazovateľa HPI k 5. 1. 2021. Inšpirácia pre prípadné cieľové cestovateľské destinácie, odporúčané cieľové destinácie pre rok 2021 podľa časopisu National Geographic.