Connectivity as the Facilitator of Intra‐European Student Migration - Baláž, Vladimír
Časová perspektíva, prostredníctvom analýzy vnútroeurópskych výmien terciárnych študentov v troch podobdobiach, v časovom rámci rokov 1998–2012, pričom je zachytávaná kontinuita, aj veľké zmeny v silnej polarizácii výmien študentov v rámci Európy na pozadí významných inštitucionálnych výmien v Európe. Popri dominantnej polarizácii dochádzalo aj k regionalizácii výmeny v niektorých častiach Európy. Faktory spojitosti, ako je jazyk a/alebo priestorová blízkosť, zavedené toky pracovných síl, obchodu a znalostí, ktoré sú najdôležitejšími determinantmi, podopierajúcich pretrvávajúcu stabilitu v polarizácii výmeny.