What Competences, which Migrants? Tacit and Explicit Knowledge Acquired via Migration - Baláž, Vladimír
Analýza väzieb medzi kompetenciami, získanými prostredníctvom medzinárodnej migrácie a tichými verzus explicitnými poznatkami, ktoré sú v nich obsiahnuté. Online kvantitatívny prieskum zručností a kompetencií získaných mladými slovenskými migrantmi. Slovenskí informátori väčšinou oceňovali tie kompetencie, ktoré zahŕňali charakteristickú zložku tichých znalostí: vyššie sebavedomie a vylepšenú schopnosť zvládať výzvy.