Does Distribution Growth Affect the Insurers' Asset Allocation in Life Insurance? The Case of Central Europe - Šindelář, Jiří
Vplyvy distribučného stresu a makroekonomických faktorov na zloženie investičných portfólií životného poistenia na stredoeurópskom trhu. Veľká väčšina poisťovacích spoločností reaguje na externé šoky vyvolané vysokou úrovňou zmluvného obratu alebo pozitívnymi zmenami v makro premenných, ako je HDP a inflácia, posilňovanie dlhopisových zložiek ich portfólia. Mysliteľné regulačné dôsledky, ktoré by zabránili sekundárnym negatívnym negatívnym dopadom na rast distribúcie života.