Dotácie, podpory, príspevky poskytnuté fyzickým osobám z hľadiska dane z príjmov - Brnová, Miroslava
Definícia a delenie dotácií. Dotácie, podpory, príspevky z hľadiska ich oslobodenia od dane z príjmov poskytnuté fyzickým osobám. Zdanenie dotácií, podpôr a príspevkov fyzickou osobou. Spôsob zahrnutia dotácie, podpory alebo príspevku u daňovníka, ktorý účtuje v sústave jednoduchého účtovníctva, alebo ktorý vedie daňovú evidenciu. Spôsob zahrnutia dotácie u daňovníka, ktorý uplatňuje výdavky percentom z dosiahnutých príjmov. Spôsob zahrnutia dotácie u daňovníka, ktorý účtuje v sústave podvojného účtovníctva.