Koncepcia skrátenej práce „kurzarbeit“ - Matlovičová, Iveta
Potreba novej právnej úpravy Kurzarbeit vyplynula zo súčasného obdobia v súvislosti s pandémiou COVID-19. Cieľom danej koncepcie je snaha o udržanie pracovných miest a konkurencieschopnosti slovenských firiem pri prípad hospodárskej krízy. Základ zavedenia koncepcie na Slovensku. Spôsob poskytovania dávky kurzarbeit.