Používanie modelu CAPM v znaleckej činnosti - Rybárová, Daniela, 1967-
Prístupy k určovaniu nákladov na vlastný kapitál v znaleckej činnosti pri určovaní všeobecnej hodnoty majetku. Problematika stanovenia nákladov na vlastný kapitál v znaleckej praxi s využitím modelu CAPM. Analýza odbornej literatúry a komparácia poznatkov na problematiku stanovenia nákladov na vlastný kapitál ako dôležitého faktora stanovenia miery kapitalizácie, ovplyvňujúc výslednú všeobecnú hodnotu majetku podniku. Príklad na výpočte pri fiktívnom podniku s poukázaním na rôznorodosť výsledkov dosiahnutých voľbou prístupu. Modelovanie rôznych výsledkov vzhľadom na zvolený prístup na základe ekonomického experimentu s použitím modelu CAPM ako základnou metódou výpočtu a jeho modifikácií využívaných v znaleckej činnosti.