Technology Upgrading, Learning, and Exports among Manufacturing Firms in a Liberalizing Environment - Mainga, Wise
Empirický vzťah medzi modernizáciou technológií, rozloženými premennými zvyšujúcimi zručnosti a exportom medzi výrobnými firmami v Metropolitnej rade Veľkého Johannesburgu. Dôležitosť rozvoja zručností ako determinanta pridanej hodnoty vo vývoznom koši a jeho následný vplyv na ekonomický rozvoj. Rôzne kanály zhromažďovania vedomostí (alebo mechanizmy učenia) môžu mať rozdielny vplyv na vývoz, import a export majú tendenciu sa vzájomne dopĺňať, a tým znovu posilňujú vzdelávanie a budovanie schopností na úrovni firmy.