<The> Self-Concept in Consumer Behaviour Based on the Example of Luxury Brands - Jakob, Christopher B.
Psychologická sebakoncepcia v spotrebiteľskom správaní odrážajúca rôzne typy obrazov o sebe samom (skutočný a ideálny sebaobraz, sociálny sebaobraz a ideálny sociálny sebaobraz). Teória vzájomnej zhody a potreba jednotlivca vyjadriť svoju vlastnú identitu. Motivácia v správaní spotrebiteľa (pozitívna sebaúcta, konzistencia a sebahodnotenie) a jej uspokojovanie vďaka nákupu a vlastneniu luxusných značiek. Psychologické zvýšenie svojej sebaúcty a dosiahnutie svojho želaného ideálneho ja vďaka nákupu luxusných značiek.