[Európsky sociálny model – čo ďalej?] - Augustín, Michael, 1991-
Recenzia na publikáciu, ktorej prvá časť analyzuje ekonomické a sociálne aspekty globalizácie vplývajúce na krízu sociálneho štátu. Pozornosť zameraná aj na Európsku úniu a úlohu európskej sociálnej politiky v integračnom procese. Súčasná podoba a problémy demokracie. Širšie súvislosti európskeho sociálneho modelu, vrátane interdisciplinárnych súvislostí a transcivilizačných perspektív.