China’s Belt and Road Initiative: Global Politics and Implications - Mahmudul Hoque, Md
Belt and Road Initiative (nová hodvábna cesta) ako globálny projekt rozvoja infraštruktúry, ktorého cieľom je ambiciózne spojenie Ázie s európskymi a africkými kontinentmi pozemnými a morskými koridormi. Vývoj projektu optikou globálnej politickej geografie a ekonomiky. Medzinárodné problémy a udalosti týkajúce sa vývoja projektu s využitím koncepcií ideí, záujmov a inštitúcií v rámci geopolitiky a politickej ekonómie.