Ausarbeitung eines kontrastiven Kollokationsglossars mit Fokus auf die Börsensprache - Kalaš, Filip, 1993-
Tvorba kontrastívneho kolokačného glosára obsahujúceho slovné spojenia z burzového jazyka i slovenské pendanty vychádzajúce z nemeckého jazyka. Spôsob tvorby glosára a zostavenie databázy burzových termínov slúžiacich ako báza pri tvorbe kolokačného profilu. Problematické skutočnosti (deficit terminologických ekvivalentov, polysémia a synonymia), keďže glosár pozostáva z jednotlivých kolokačných profilov. Kreovanie kolokačného glosára s využitím nástrojov korpusovej lingvistiky.