Dlhodobá nezamestnanosť ako spoločensko-ekonomický problém na Slovensku a v EÚ - Korečko, Jaroslav
Skúmanie vybraných indikátorov v oblasti dlhodobej nezamestnanosti v EÚ a v jednotlivých regiónoch na Slovensku. Vyvodenie relevantných záverov a konštatovanie súčasného vývoja v danej oblasti. Názory odborníkov na skúmanú problematiku. Analýza v čase (ostatná dekáda) a priestore (EÚ, Slovensko, regióny). Vzájomné porovnanie indikátorov v oblasti dlhodobej nezamestnanosti.