Analysis of Selected Characteristics of E-Consumer Behavior of Czechs During the First Wave of the COVID-19 Pandemic - Pollák, František, 1985-
Analýza vybraných aspektov správania elektronického spotrebiteľa. Aplikácia inovatívnych metód hodnotenia interakcií zákazníkov v prostredí virtuálnej sociálnej siete Facebook. Analýza činnosti zákazníkov piatich najväčších subjektov elektronického obchodu na českom virtuálnom trhu z údajov počas prvého mimoriadneho stavu vyhláseného v Českej republike v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Vzorce spotrebiteľského správania, najmä rozsah a povaha ich interakcií v komunikácii B2C na sociálnej sieti Facebook, prostredníctvom analýzy údajov o interakciách skupín zákazníkov. Posun v načasovaní interakcií smerom k ranným hodinám, považovaný za dôsledok práce z domu a odchýlku od obvyklých vzorcov správania. Potreba zohľadnenia týchto vplyvov pri plánovaní marketingovej komunikácie.